Over mezelf

Al van kleins af aan ben ik geboeid door menselijke relaties. Ik probeerde te begrijpen waarom mensen rondom mij deden wat ze deden. Ik luisterde graag naar mensen. Ik was nieuwsgierig naar hun verhaal. Het intrigeerde me en het inspireerde me. Voor mij was het dan ook een evidentie te kiezen voor een menswetenschappelijke richting.

Het begeleiden van gezinsprocessen vormt zowat de rode draad in mijn professionele carrière. Ik startte bij vzw Recht-Op, een vereniging waar armen het woord nemen, waar ik individuele- en gezinsondersteuning op maat bood. Daarna begeleidde ik negen jaar gezinnen als thuisbegeleidster binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Ik heb deze jobs met veel passie gedaan. Ik leerde hoe getekend mensen kunnen worden door hun geschiedenis, maar ook hoeveel kracht er verscholen ligt in mensen.

Steeds meer merkte ik dat ik graag diepgaande processen op gang breng met mensen en dat therapeutisch werk me het beste ligt. Ik koos voor een contextuele therapieopleiding omdat ik me goed kan vinden in dat denkkader. Ik geloof dat balansen in relaties in beweging brengen één van de krachtigste hefbomen is om een positieve dynamiek in gang te zetten.

Op mijn eigen weg heb ik zelf kunnen ervaren hoe therapie kan helpen verwerken en verhelderen, maar ook hoe je gaandeweg je eigen richting kan geven aan je leven en verbindingen kunt aangaan die bij je passen. Ik ondervond hoe lastig een psychotherapeutisch proces kan zijn, maar het heeft me echt vooruit geholpen. Deze ervaring neem ik mee in mijn werk als psychotherapeute. Meer nog: ze sterkt me in de overtuiging dat psychotherapie echt een verschil kan maken.