Individuele therapie

In een kennismakingsgesprek probeer ik samen met jou uit te klaren waar je tegenaan loopt en wat daar mogelijk allemaal in meespeelt. Hierbij luister ik niet alleen naar jouw verhaal op zich, maar probeer ik dit in een bredere context te plaatsen. We onderzoeken samen welke belangrijke relaties een invloed kunnen hebben en wat jouw familie daarbij betekent voor jou. Na dit eerste gesprek zouden we helder moeten krijgen wat je graag veranderd wilt zien of waar je graag je aandacht op richt in therapie. Dit eerste gesprek is ook belangrijk om te voelen of mijn manier van werken je ligt en of het voor jou klikt. Soms weet je dit vrij snel, soms heb je wat meer tijd nodig om dit uit te maken.

Het is belangrijk om weten dat jij aan het stuur staat van jouw proces. Jij geeft het tempo en de richting aan.  Ik kies ervoor zo min mogelijk advies te geven, omdat ik ervan overtuigd ben dat mensen meestal zelf het best antwoorden kunnen vinden op hun vragen. Ik richt me erop een proces op gang te brengen, waardoor dikwijls oude kwetsuren en hardnekkige patronen, maar ook bijvoorbeeld ondergesneeuwde verlangens bloot komen te liggen.

Ik probeer me af te stemmen op jouw stijl en jouw verwachtingen, maar ook op jouw gevoeligheden en je krachten. Als contextuele therapeute houd ik ook rekening met belangrijke anderen. Soms vraag ik iemand mee uit te nodigen voor een gesprek, als je dat zelf ziet zitten.